Impact coalitie Safety and Security blij met uitkomsten onderzoek naar Smart Cities bij de G40

klein logo ICSS

Jacqueline de Zoete

De Impact coalitie Safety and Security is blij met de uitkomsten en de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport Smart Cities in de G40.

Het onderzoek biedt een mooi overzicht: 

  • van de actuele stedelijke problematiek
  • een inventarisatie van Smart City projecten in de G40 
  • een omschrijving van de knelpunten en de kansen in de transitie naar een slimme stad 
  • een aanzet tot een gezamenlijke samenwerkingsagenda

Goed op weg

De impact coalitie herkent zich in de aanbevelingen en we zijn blij dat het laat zien dat we met onze aanpak wat betreft de Impact coalitie Safety and Security op de goede weg zijn. Verder geeft het ons inzicht in de ervaren knelpunten waar ook wij van kunnen leren ’’ (wie wil dit zeggen?)

Onze maatschappij is steeds meer verweven, ook op het gebied van veiligheid en veiligheidsinnovatie. Onze economie en samenleving kan alleen nog op ‘netwerk’-niveau adequaat worden georganiseerd, gereguleerd en zich aanpassen aan de dynamische eisen van onze tijd. Door het ontwikkelen en benutten van kennisintensieve, vernieuwende toepassingen in het samenspel tussen overheid, bedrijfsleven en de kennisinfrastructuur ontstaat zowel maatschappelijke als economische waarde. Dat geldt zeker ook voor het veiligheidsdomein. De samenwerking binnen de coalitie zorgt ervoor dat we belangrijke ervaring en kennis kunnen uitwisselen en zoals het rapport aangeeft is dat de sleutel tot succes.

Gezamenlijke roadmap

Daarom is de coalitie ook zo blij met zijn coalitiepartners uit zowel de grote steden zoals Den Haag als de andere steden uit de G40 zoals Apeldoorn, maar ook de politie, DITSS en de HSD. Waar de G40 steden meer benadeeld worden door bijvoorbeeld lagere knowhow kunnen de andere partners in de coalitie mooi bijspringen en toch zo de flexibiliteit van de steden uit de G40 behouden.

Wij zijn dan ook graag die gezamenlijke programmaorganisatie die samen met de G40 en rijksdepartementen de roadmap verder aanvullen en de impact coalitie zo verder vorm geeft.

Nieuwsgierig geworden naar de projecten van de Impact coalitie safety and security? Neem dan eens een kijkje op Van vraagstukken naar projecten.

Partners ICSS

logo's partners
0 comments

There are no comments yet.
Be the first one to post a comment!

More articles

News

Unique Innovations on Display During Innovation Days in Scheveningen

From September 22nd to September 27th, the Innovation Days take place in Scheveningen. This is an initiative of the Municipality of The Hague, the Province of South Holland and the Rotterdam The Hague Metropolitan Area.

News

Cybersecurity in een Nederlandse Smart City: wat kan er beter? 

Onze samenleving wordt steeds meer verbonden. Door data te verbinden en te delen wordt van alles mogelijk: de laadpalen worden auto-oplaadpunten, vuilniscontainers laten weten wanneer ze vol zijn en de straten informeren als er geen rekening wordt gehouden met de 1.5m-regel.

News

iFestival Summer of Smart 2020

Op het iFestival: Smart Summer van 22 juni t/m 2 juli organiseerde partners uit het Smart Society-netwerk inspirerende sessies, interactieve workshops en brainstorms over de toekomst.

Promoted by